«Ψαλίδι» στο όριο δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τα Υλικά του Σακχαρώδους Διαβήτη επεφύλαξε η σχετική Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο Π. Πολάκης και η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές αποζημίωσης και στα σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Η Υ.Α. ορίζει τα νέα επιτρεπόμενα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ για το 2017, για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους (διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία, φυσικοθεραπείες, ειδική αγωγή και λοιπές υπηρεσίες υγείας) και για παροχή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων ειδικής διατροφής από συμβεβλημένους με Οργανισμό κατασκευαστές, εισαγωγείς, διανομείς/προμηθευτές.

Αν και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για τις διαγνωστικές εξετάσεις, οι δαπάνες φαίνεται να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, «χαμένοι» από τις αλλαγές φαίνεται πως βγαίνουν οι πάροχοι υλικών για το διαβήτη.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), Χρ. Δαραμήλας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα 20 χρόνια της Ομοσπονδίας, ο εν λόγω προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 32 εκατομμύρια ευρώ!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...