Λέγεται ότι οι Millennials αγαπούν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία τους, ενώ συχνά επιλέγουν δραστηριότητες όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Παρά τη φήμη τους όμως, η υγεία τους φαίνεται να είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτή των ηλικιωμένων ανθρώπων της Generation X, σύμφωνα με νέα έκθεση του Blue Cross Blue Shield Association.

Οι millennials, οι οποίοι το 2017 ήταν από 21 έως 36 ετών, είχαν το συγκεκριμένο έτος καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα με την ανάλυση της Blue Cross για 55 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, γύρω στην ηλικία των 27 ετών, η υγεία τους άρχισε να επιδεινώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, τα προβλήματα υγείας αυξήθηκαν από το 2014 έως το 2017, ενώ τα θέματα ψυχικής υγείας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των millennials.

Τα ποσοστά κατάθλιψης αυξήθηκαν στη συγκεκριμένη ομάδα κατά 31% από το 2014 έως το 2017, τα ποσοστά ψυχωσικών διαταραχών αυξήθηκαν κατά 15% και τα ποσοστά διαταραχών λόγω χρήση ουσιών κατά 10%.

Προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υπερκινητικότητα, η νόσος του Crohn, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης τύπου 2, εμφανίζονταν συχνότερα στους millennials από ότι σε ανθρώπους της προηγούμενης γενιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...