Με δελτίο Τύπου η ΕΣΑμεΑ αντιδρά στην απαράδεκτη αυτή κίνηση για την άρον άρον έγκριση του ΕΚΠΥ από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, χωρίς προηγουμένως να δίνεται κανένα χρονικό περιθώριο διαβούλευσης του εν λόγω σχεδίου τροποποίησης.

Η ΕΣΑμεΑ, και διά του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, διαφώνησε πλήρως με όλη τη διαδικασία, καθώς και με το εισηγηθέν στο Δ.Σ. ΕΚΠΥ κείμενο του νέου ΕΚΠΥ, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, από την οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι απουσίαζε ο πρόεδρος του Οργανισμού (!).

Σημειώνεται ότι ο ΕΚΠΥ αφορά το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, κοινωνική τάξη, σωματική κατάσταση και φυσικά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για τους συχνούς χρήστες υπηρεσιών υγείας, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ, ως όφειλε, αντέδρασε άμεσα κι απευθύνθηκε με επιστολή της στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας να αποσυρθεί, να μην συζητηθεί και να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...