Ο διαβήτης τύπου 1,5 είναι ένας όρος που μερικές φορές χρησιμοποιείται για να περιγραφεί μια μορφή διαβήτη τύπου 1 γνωστή ως Λανθάνων Αυτοάνοσος Διαβήτης σε Ενήλικες (Latent Autoimmune Diabetes in Adults – LADA).

Η ορολογία διαβήτης τύπου 1,5 αναφέρεται στο γεγονός ότι η πάθηση είναι μια μορφή διαβήτη τύπου 1 που μπορεί να μοιράζεται μερικά χαρακτηριστικά τα οποία συνηθέστερα σχετίζονται με διαβήτη τύπου 2.

Ο διαβήτης τύπου 1,5 διαγιγνώσκεται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης και έχει μια επίσης αργή εμφάνιση, όπως και οι περισσότερες περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2.

Ωστόσο, ο διαβήτης τύπου 1,5 είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, όπως ο διαβήτης τύπου 1 και απαιτεί θεραπεία με ινσουλίνη κάποια στιγμή στο μέλλον.

Λανθασμένη διάγνωση

Η λανθασμένη διάγνωση ως διαβήτης τύπου 2 είναι κάτι πολύ συχνό. Περίπου 15-20% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με διαβήτη τύπου 2, μπορεί να έχουν διαβήτη τύπου 1,5.

Τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη δεν λειτουργούν, καθώς τα άτομα με διαβήτη τύπου 1,5 έχουν μικρή ή καθόλου αντίσταση στην ινσουλίνη.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...