Με την καθιερωμένη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Ελαφονήσου, ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση του πενταετούς προγράμματος PERSEAS (Prospective Evaluation of vascular Risk Surrogates: the Elafonisos Area Study), το οποίο είναι μία μη παρεμβατική προοπτική μελέτη παρατήρησης πενταετούς διάρκειας στον πληθυσμό της Ελαφονήσου, για την διαχρονική καταγραφή των παραγόντων που σχετίζονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν) υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Ελαφονήσου και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Η μελέτη PERSEAS αφορά στην ετήσια καταγραφή και παρακολούθηση της μεταβολής των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό της Ελαφονήσου Λακωνίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα και ενδεχομένως και στην Ευρώπη προοπτική μελέτη παρατήρησης του συνόλου των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου (υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, διαβήτης, παχυσαρκία) καθώς και του τρόπου ζωής (κάπνισμα, άσκηση, διατροφή, συνήθειες ύπνου) ενός συγκεκριμένου κλειστού πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...