Μετά την ενημέρωσή της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρωδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), με νεότερη επιστολή της, επανέρχεται στο θέμα της κατηγοριοποίησης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σε «ρυθμισμένους» και «αρρύθμιστους» αναφορικά με την επικινδυνότητα της κακής έκβασης εάν νοσήσουν από τον COVID-19.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕ στην επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, ο Διαβήτης, σύμφωνα και με τους διεθνείς Επιστημονικούς Οργανισμούς, αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου.

Επιπρόσθετα, σημειώνει η ΕΔΕ, η έννοια της «ρύθμισης» του Διαβήτη είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντική και είναι πρακτικά αδύνατον να τεκμηριωθεί με απλούς και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικούς τρόπους, οι οποίοι όμως ζητούνται πλέον σωρηδόν στις δημόσιες υπηρεσίες (όπως προσκόμιση μέτρησης σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης).

Και προσθέτει: «Το πρόσφατο ΦΕΚ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα άτομα με Διαβήτη σε όλη τη χώρα και ήδη δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους ανθρώπους αυτούς από την εφαρμογή του. Πρέπει άμεσα να γίνει τροποποίηση του ΦΕΚ και να θέσει τα πράγματα στη σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη τους βάση».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...