Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, τα “Πρότυπα Ιατρικής Περίθαλψης για τονΔιαβήτη” της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA) εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς στη διαχείριση του διαβήτη, καθώς ανανεώνονται κάθε χρόνο, με στόχο να προσφέρουν στους γιατρούς, τους ασθενείς και τους ερευνητές τις τελευταίες επιστημονικά τεκμηριωμένες αρχές για τη φροντίδα, την πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη.

Ο ρόλος των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών στη δίαιτα: Τι υποστηρίζουν τα νέα Πρότυπα της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA)

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διατροφή ατόμων με διαβήτη, καθώς δεν αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα. Η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) αναγνωρίζει ότι «για τους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει στα προϊόντα με ζάχαρη, τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι πιθανό να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων και μπορεί να προτιμώνται από τη ζάχαρη, όταν καταναλώνονται με μέτρο».

Επιπλέον, η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) αναγνωρίζει την ασφάλεια των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, όπως επιβεβαιώνεται ήδη από αρχές ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ότι «οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν μία αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για κάθε ένα από τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, η οποία αποτελεί την ποσότητα που μπορεί να καταναλώνεται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής ενός ατόμου».

Με βάση τη διαθέσιμη βιβλιογραφία3,4, η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) καταλήγει στις συστάσεις Κλινικής Διατροφικής Θεραπείας (MedicalNutritionTherapy – MNT), «Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων, αν χρησιμοποιηθούν στη θέση γλυκαντικών που αποδίδουν θερμίδες και χωρίς αντισταθμιστεί αυτό το έλλειμμα θερμίδων, μέσω πρόσληψης πρόσθετων θερμίδων από άλλες πηγές διατροφής. Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι γενικά ασφαλή για χρήση εντός των καθορισμένων αποδεκτών επιπέδων ημερήσιας πρόσληψης».

Νέες συστάσεις για τη διαχείριση του τρόπου ζωής στις φετινές οδηγίες

Τα Πρότυπα ιατρικής περίθαλψης για το 2017 ενσωματώνουν αρκετές νέες οδηγίες που εκδόθηκαν το 2016 από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν στη διαχείριση του τρόπου ζωής.

«Φέτος, τα Πρότυπα περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές οδηγίες που βασίζονται σε νέα αποδεικτικά στοιχεία, όπως η ψυχοκοινωνική φροντίδα, η διευρυμένη σωματική ικανότητα, η μεταβολική χειρουργική και η υπογλυκαιμία, τα οποία και μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματική φροντίδα του διαβήτη», δήλωσε ο επικεφαλής του Επιστημονικού και Ιατρικού Τμήματος, Robert E. Ratner, MD, FACP, FACE, σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...