Κατά τη διάρκεια του 15ου Πανελληνίου Διαβητολογικού Συνεδρίου στην Αθήνα, στις 15 – 18 Μαρτίου, παρουσιάστηκε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος, με το οποίο η καταγραφή και διαθεσιμότητα των δεδομένων του μετρητή καθίσταται ακόμη πιο εύκολη.

Πρόκειται για το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Accu-Chek Instant, της εταιρείας Roche Diagnostics (Hellas) SA, Diabetes Care που συνδέεται με το σύστημα διαχείρισης διαβήτη Accu-Chek Connect. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα για τη διαχείριση του Διαβήτη το οποίο συνδυάζει μετρητή, εφαρμογή και διαδικτυακή πύλη.

  • Μετρητής προηγμένης ακρίβειας (10/10) που υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ακρίβειας των προτύπων  ISO 15197:2013/EN ISO 15197:2015
  • Εφαρμογή (application) για να έχει ο άνθρωπος με διαβήτη τα δεδομένα του στο smartphone
  • Υπολογιστής Δόσης Bolus για σωστή δοσολογία ινσουλίνης
  • Δυνατότητα αυτόματης κοινής χρήσης των δεδομένων με το γιατρό ή με τα συγγενικά πρόσωπα
  • Δείκτης επιθυμητού εύρους για άμεση σαφήνεια

Εύκολος συγχρονισμός

Για ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη η χειρόγραφη καταγραφή των τιμών της γλυκόζης και η διαρκή διαθεσιμότητα των δεδομένων για το διαβήτη τους είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και τα ταλαιπωρεί.

Το σύστημα Accu-Chek Instant προσφέρει ακριβώς αυτό. Μόλις ο μετρητής συνδεθεί με την εφαρμογή Accu-Chek Connect ή τη διαδικτυακή πύλη Accu-Chek Connect Online, μεταφέρει αυτόματα τα αποτελέσματα της γλυκόζης αίματος. Τα αποτελέσματα μπορούν να αποσταλούν άμεσα μέσω της εφαρμογής προκειμένου να ενημερώνονται οι φροντιστές και, εάν είναι απαραίτητο, να αποσταλούν στο γιατρό για την άμεση παροχή βοήθειας ή τη διευκόλυνση των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του ασθενούς με το γιατρό. Αυτό είναι καθησυχαστικό για τα άτομα με διαβήτη, τους παρόχους φροντίδας της υγείας ή τους φροντιστές, καθώς γνωρίζουν ότι οι σημαντικές πληροφορίες για το διαβήτη είναι διαθέσιμες πρακτικά οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρειάζεται.

Υπολογιστής Δόσης Bolus   

Με την εφαρμογή Accu-Chek Connect  τα άτομα με διαβήτη έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κλινικά αποδεδειγμένη Προτεινόμενη Δόση Bolus Accu-Chek για σωστή δοσολογία ινσουλίνης, ώστε οι μεταγευματικές τιμές σακχάρου να είναι εντός του επιθυμητού εύρους, που ορίζει ο γιατρός σε συνεργασία με τον ασθενή του. Αυτό συμβάλλει ουσιαστικά στην  αποφυγή των  μεταγευματικών υπερ- ή υπογλυκαιμιών, οι οποίες  μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες επιπλοκές.                           

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες το 63% των ασθενών υπολογίζουν λανθασμένα τη γευματική τους ινσουλίνη*.

*Ahola AJ et al., Many patients with Type 1 diabetes estimate their prandial insulin need inappropriately. J Diabetes. 2010 Sep; 2:194-202

Νέος σχεδιασμός ταινίας ελέγχου 

Το σύστημα Accu-Chek Instant, με τη νέα χημική σύσταση της ταινίας ελέγχου του, παρέχει επίπεδο ακρίβειας (10/10)  που υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ακρίβειας συστημάτων των προτύπων ISO 15197:2013/EN ISO 15197:2015.  

Άμεση σαφήνεια

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα άτομα με διαβήτη είναι να κατανοήσουν γρήγορα σε ποια κατάσταση βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια προκειμένου να διατηρήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης τους εντός του επιθυμητού εύρους. Με το μετρητή Accu-Chek Instant, ο έξυπνος δείκτης επιθυμητού εύρους παρουσιάζει αμέσως το εύρος στο οποίο βρίσκονται: Το βέλος δείχνει κατευθείαν ένα χρώμα στο δεξιό μέρος της οθόνης: μπλε για τιμή άνω του εύρους, πράσινο για τιμή εντός του εύρους και κόκκινο για τιμή κάτω του εύρους.

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...