Τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των θαλασσαιμικών των οποίων η υγεία εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ), ήδη υπάρχει μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας και αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Ως εκ τούτου, υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης μέτρων τα οποία να αφορούν στην επάρκεια αίματος, ώστε να μην κινδυνέψουν συμπολίτες μας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι όλες οι Αιμοδοσίες είναι ασφαλείς για τους αιμοδότες, καθώς οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε ξεχωριστές πτέρυγες των Νοσοκομείων, γεγονός που διασφαλίζει την υγεία των αιμοδοτών.

Τέλος, αυτό το διάστημα πολλοί Δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.). Παράλληλα υπάρχει σταθερή αίθουσα αποκλειστικά για αιμοληψίες που διαθέτει γι’ αυτόν τον σκοπό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας Ε.ΚΕ.Α., στη Λεωφόρο Θηβών 314, στο Αιγάλεω και με ώρες λειτουργίας Δευτέρα ως Παρασκευή 15.00 – 20.00μμ (τηλ.2105697986).

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...