Γαλλική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στο Μόναχο, δείχνει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων λιπαρών οξέων σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες.

Τα λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας πηγή ενέργειας και σημαντικών θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Ωστόσο, ο ρόλος τους στον διαβήτη τύπου 2 δεν ήταν μέχρι σήμερα ξεκάθαρος. Έτσι, οι Δρ Γκάι Φατζερατζι και Κορτνεϊ Ντοου από το Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του INSERM και το Πανεπιστήμιο Paris-Saclay, θέλησαν να αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ διατροφικών λιπαρών οξέων και του διαβήτη τύπου 2.

Μελέτησαν στοιχεία σε ορίζοντα 14 ετών από την γαλλική προοπτική μελέτη E3N, η οποία ξεκίνησε το 1990 με στόχο να διερευνήσει τους παράγοντες κινδύνους που σχετίζονται με τον διαβήτη και άλλες μείζονες μη μεταδοτικές παθήσεις στις γυναίκες.

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...