Το δεσμό που συνδέει την κατάθλιψη και το σακχαρώδη διαβήτη επιβεβαιώνει μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στο Μόναχο.

Η έρευνα κατέγραψε υψηλά ποσοστά καταθλιπτικής διαταραχής σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με ευρείες διαφορές μεταξύ των χωρών.

Την ανάλυση της INTERPRET-DD μελέτης διεξήγαγε η ομάδα της Καθηγήτριας Catherine Lloyd, του βρετανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Milton Keynes.

Έως σήμερα, ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τη σχέση μεταξύ των ψυχικών διαταραχών και κλινικών παραγόντων σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, σε χώρες εκτός των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Η Διεθνής  Μελέτη Επιπολασμού και Θεραπείας (International Prevalence and Treatment Study – INTERPRET-DD) παρακολουθεί 3.000 ασθενείς σε 15 χώρες (Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Κένυα, Μεξικό Πακιστάν, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ταϊλάνδη, Ουγκάντα, Ουκρανία). Περίπου 200 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 συμμετέχουν από κάθε χώρα, 45% εκ των οποίων είναι άνδρες, με μέση διάρκεια διαβήτη 9 έτη και μέση ηλικία τα 54 έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...