Η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση το οποίο αφορά στην κατάθεση των ασφαλιστικών αιτημάτων και προτάσεων που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι την τελευταία δεκαετία τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση, εάν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους. Οι περικοπές που σημειώθηκαν στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις ήταν ιδιαίτερα επώδυνες και πιο έντονες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Γι’ αυτόν το λόγο, η ΕΣΑμεΑ ορίζει ως επιτακτική την ανάγκη για τον άμεσο σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός δίκαιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο μέσω της διατήρησης ή και ενίσχυσης του εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...