Ενόψει της νέας νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία, η ΕΣΑμεΑ εκφράζει τη μεγάλη αγωνία και ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους, σε επιστολή της στον υπουργό Οικονομίας Γ. Δραγασάκη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που ακούγεται να κλείνει μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζιτών για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους, η ΕΣΑμεΑ ζητά ληφθεί ειδική μέριμνα για την προστασία τους στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα αφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει στην επιστολή της ότι πρέπει να υπάρξει εύλογη αναπροσαρμογή για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης σύμφωνα με τα οποία θα λάβουν επιδότηση από το κράτος στη ρύθμιση για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...