ΚΔΗΦ και ΚΔΑΠμεΑ ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της υποεπιτροπής της Βουλής στις 21/5/2020 για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Η υποεπιτροπή συνεδρίαζε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», παρόντος του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που ήταν ο κύριος εισηγητής.

«Αποτελεί νίκη της ΕΣΑμεΑ, του αναπηρικού κινήματος, όλων των συλλόγων και των οργανώσεων, όλων των γονέων σε όλη την Ελλάδα, που το τελευταίο διάστημα με επιστολές, παρεμβάσεις στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάζεμα υπογραφών, απαίτησαν να σταματήσει ο παρατεταμένος εγκλεισμός των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στο σπίτι, που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες» σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΣΑμεΑ. 

Και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη να λυθούν, όπως να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία, όπως η επέκταση της ειδικής άδειας και της άδειας ειδικού σκοπού, η διδασκαλία όσων παιδιών παραμείνουν για λόγους υγείας στο σπίτι, οι ιδιαίτερες θεραπείες, οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, καθώς και να γίνει το άνοιγμα των προαναφερθέντων δομών με διασφάλιση της υγείας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

»Κατά την ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης υπενθύμισε τα μηνύματα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από την πανδημία από τον Γ.Γ του ΟΗΕ, από τον Ύπατο Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, καθώς και τις συνομιλίες που είχε ως πρόεδρος του EDF με Επιτρόπους της ΕΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας των ατόμων με αναπηρία, τα θέματα υγείας, δημοκρατίας, τον ρόλο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών κλπ».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...