Διαδικτυακή συνάντηση υψηλού επιπέδου είχε χθες Τετάρτη 29 Απριλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με τους Επιτρόπους της ΕΕ Dalli (Ισότητας), Κυριακίδη (Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων) και Schmit (Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων).

 
Το θέμα της συνάντησης ήταν ο αντίκτυπος του COVID- 19 στις κοινωνικές υπηρεσίες της Ευρώπης (High-Level Exchange on the Impact of  COVID-19 on European social services).
 
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για τη Δημοκρατία και το Δημογραφικό Dubravka Šuica. Εκτός του κ. Βαρδακαστάνη έλαβαν μέρος και άλλοι εκπρόσωποι οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
 
Στην εισαγωγή του ο κ. Βαρδακαστάνης περιέγραψε την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Ευρώπη: «Δυστυχώς, η ΕΕ και οι εθνικές κυβερνήσεις ξέχασαν σε μεγάλο βαθμό τα περίπου 100 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στα μέτρα που έλαβαν, παρά το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία επηρεάζονται δυσανάλογα από αυτήν την υγειονομική κρίση. Η ΕΕ και όλα τα μέλη της έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Βλέποντας το πώς συμπεριφέρθηκαν οι κυβερνήσεις, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι όντως την έχουν επικυρώσει. Βλέπουμε φρικτές καταστάσεις: άτομα με αναπηρία πεθαίνουν σε ιδρύματα και στα σπίτια τους, δεν έχουν φαγητό, ζουν μέσα στον φόβο. Αυτό συνεχίζεται καθώς μιλάμε, και είναι επίσης μια προοπτική για όλα τα άτομα με αναπηρία σε χώρες σε όλο τον κόσμο για τις οποίες ελπίζουμε ότι δε θα επηρεαστούν από τον COVID 19 τόσο άσχημα όσο η Ευρώπη».
 
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...