Επιστολή με θέμα: «Εφαρμογή του άρθρου 6 και της παρ. 4, περ. ε του άρθρου 47 του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)» απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνει τους Υπουργούς ότι, ακόμη και σήμερα, 15 Μαρτίου 2019, ένα επιπλέον άρθρο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ αναμένεται ακόμη η εφαρμογή της απόφασης του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για την απαλλαγή της συμμετοχής στα αναλώσιμα του Διαβήτη (ταινίες μέτρησης, σκαριφιστήρες) των ανθρώπων που έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή με δισκία ή άλλο ενέσιμο σκεύασμα εκτός ινσουλίνης.

«Παρά το γεγονός ότι από 1η Νοεμβρίου ο νέος ΕΚΠΥ είναι “νόμος” και ενώ έχουν περάσει ήδη πέντε μήνες, πολλά από όσα προβλέπει δεν εφαρμόζονται και οι ασφαλισμένοι καταβάλλουν “παράνομη” συμμετοχή» αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και προσθέτει: «Απαιτούμε την άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ για την απαλλαγή της επιβολής του «παράνομου» ποσοστού συμμετοχής 25% στα αναλώσιμα υλικά. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην παράγραφο 8 του άρθρου 6 («ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ») του ΕΚΠΥ, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, κ. Γρηγόριος Λεοντόπουλος, απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Κύριοι Υπουργοί, 

Απαραίτητο είναι να μεριμνήσετε για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, τόσο για τα αναλώσιμα υλικά, όσο και για τις παρακλινικές εξετάσεις. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, εφόσον σε κάθε συνταγή αναγράφεται το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίησή της είναι η θετική σας βούληση και αυτήν τη βούληση επικαλούμαστε για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...