Επιστολή με θέμα: «Διευκρινίσεις αναφορικά με την εγκύκλιο με θέμα: «Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» απέστειλε στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Άννα Στρατινάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει την ικανοποίησή της αναφορικά με την εγκύκλιο του υπουργείου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 14.3.2020 με θέμα: «Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» (Αριθ. Πρωτ: οικ. 12339/404/12.3.2020).

Ωστόσο, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά περισσότερες διευκρινίσεις, τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τους εργοδότες, προκειμένου να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος προς όφελος όλων των ανθρώπων που είναι εργαζόμενοι και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αρχικά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά διευκρινίσεις αναφορικά με τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβεί και ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσει ένας άνθρωπος με Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και επιθυμεί να κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης για την παραμονή του στο σπίτι, προκειμένου να προστατέψει την υγεία του και να αποφύγει το ενδεχόμενο μόλυνσής του από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στη συνολικότερη υγεία του. Η παραμονή κατ’ οίκον αφορά περίοδο 14 ημερών; Τι θα γίνει στις περιπτώσεις που η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και ο εργαζόμενος πρέπει, προκειμένου να προστατέψει την υγεία του, να παραμείνει κατ’ οίκον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση;

Επιπλέον, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά διευκρινίσεις για το τι μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος στις περιπτώσεις που ο εργοδότης αρνείται να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη διάταξη; Πού πρέπει να απευθυνθεί και πώς μπορεί να προστατευτεί;

Από την άλλη, ζητούνται διευκρινίσεις από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σχετικά με τον τρόπο που δηλώνεται αυτή η «αναγκαστική», για λόγους υγείας, απομάκρυνση του εργαζομένου με Σακχαρώδη Διαβήτη; Αφορά άδεια ειδικού σκοπού, ανάλογη με αυτήν των εργαζομένων που είναι γονείς, αφορά κανονική άδεια ή αναρρωτική;

«Όπως, όμως, γνωρίζετε, στην περίπτωση της δήλωσης της άδειας αυτής ως «αναρρωτική», τόσο ο εργοδότης, όσο και ο εργαζόμενος πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες, καθώς η άδεια αυτή πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα δικαιολογητικά από τους επαγγελματίες υγείας και πληρώνεται εν μέρει από τον εργοδότη και εν μέρει από το οικείο ασφαλιστικό ταμείο και φυσικά όχι στο σύνολο του ημερομισθίου, ωρομισθίου ή κανονικού μισθού» επισημαίνει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και προσθέτει: «Αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτή η «αναγκαστική», για λόγους υγείας, παραμονή τους κατ’ οίκον να μη χρεώνεται ως άδεια και φυσικά να μην υπάρχει καμία μείωση των αποδοχών τους. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στις περιπτώσεις των εργαζομένων με Σακχαρώδη Διαβήτη στο δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση, με τροποποίηση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό» (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12.3.2020)».

Κλείνοντας την επιστολή της, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καταλήγει: «Στο πλαίσιο των δύσκολων συγκυριών και με δεδομένη την ταχεία διασπορά του ιού, οι διατάξεις που θεσπίζονται για την προστασία των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη, είναι πολύ σημαντικές, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι η ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή τους».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...