Οι φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 στους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Μεγαρέων Αττικής άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και καταστροφές σπιτιών και επιχειρήσεων.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι συνάνθρωποί μας σε αυτές τις περιοχές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και οι Σύλλογοι μέλη της σε όλη τη χώρα στάθηκαν δίπλα στο πλευρό των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Μέλημά μας ήταν να μπορούν τα άτομα αυτά να έχουν όλα τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, για την αντιμετώπιση της πάθησής τους. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τέθηκε στη διάθεση των αρμόδιων κρατικών και δημοτικών αρχών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα σε κανέναν συμπολίτη μας τη δύσκολη αυτή στιγμή.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι, εκτός από τα ρούχα που φορούσαν, αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τίποτα, καθώς όλα τα υπάρχοντά τους παραδόθηκαν στη μανία της πυρκαγιάς και έγιναν στάχτη. Εκτός από την απώλεια φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού των τρεχουσών ημερών, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν γίνει στάχτη τα βιβλιάρια Υγείας που κατείχαν.

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, με θέμα: «Λήψη μέτρων από το Υπουργείο αναφορικά με τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και έχουν πληγεί από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018»

Με την επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα και διευκόλυνση των ανθρώπων αυτών που πάσχουν από μία χρόνια ασθένεια και έχουν ανάγκη μηνιαίως τα φάρμακα και τα αναλώσιμά τους. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί οδηγία από το Υπουργείο Υγείας σε κρατικές δομές (νοσοκομεία, κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ κλπ), αλλά και σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ να συνταγογραφούν στους ανθρώπους αυτούς μόνο με το ΑΜΚΑ τους, χωρίς την επίδειξη του βιβλιαρίου, είτε αφορούν ανθρώπους που τακτικά παρακολουθούνται από την κρατική δομή/ιατρό, είτε όχι, την απαιτούμενη ποσότητα φαρμακευτικού και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, μέχρι να αντικατασταθούν τα βιβλιάρια Υγείας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πραγματικά σωτήριο και απολύτως απαραίτητο το κράτος Πρόνοιας να παρέχει την απαιτούμενη μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς που υποφέρουν», καταλήγει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

 

 

 

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...