Επιστολή με θέμα: «Ανάγκη διόρθωσης του Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων» απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στις 25 Φεβρουαρίου 2019 εκδόθηκε, με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ», η εγκύκλιος με θέμα:  «Διανομή Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων» (Αρ. Πρωτ.: Φ.31/28908/Δ1).

Στο Σχολικό Οδηγό, όμως, που προτίθεστε ως Υπουργείο να διανείμετε σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, υπάρχει ανάγκη διόρθωσης στο Κεφάλαιο «Φοίτηση», στην Ενότητα «Σχολικές Δράσεις – Διδακτικές Επισκέψεις» (σελίδα 31).

Στην εν λόγω ενότητα είναι αναγκαίο να διορθωθεί η τελευταία φράση: «Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δράσεις που πραγματοποιούνται εκτός του σχολείου, απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων» με το παρακάτω:

«Στις περιπτώσεις μαθητών που φοιτούν στα γενικά σχολεία και ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που υποστηρίζονται από σχολικό νοσηλευτή ή παράλληλη στήριξη, ο μαθητής, με την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του γονέα, συμμετέχει στις δράσεις. Στις περιπτώσεις αυτές υποχρεούται η συμμετοχή και συνοδεία των μαθητών από το σχολικό νοσηλευτή ή τον εξειδικευμένο εκπαιδευτικό».

«Σκοπός της παραπάνω προσθήκης είναι να γνωρίζουν οι γονείς που έχουν παιδιά με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία, όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης, και τα οποία υποστηρίζονται από σχολικό νοσηλευτή ή από παράλληλη εκπαίδευση, ότι δεν αποκλείονται από εκπαιδευτικές δράσεις που γίνονται εκτός του χώρου του σχολείου, αλλά μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν, χωρίς, όμως, να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών τους» επισημαίνει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι θα δείτε θετικά το αίτημά μας και θα προχωρήσετε σε διόρθωση του Σχολικού Οδηγού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των γονέων που έχουν παιδιά με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία, όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...