Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με θέμα: «Τοποθέτηση και μετάθεση εκπαιδευτικών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη» απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, μετά και την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ) με θέμα: «Αναθεώρηση του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996: Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών,  βάσει και της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ αρ. 4/256/24.6.2016» (Αρ. Πρωτ.: 04/31.1.2018), τόνιζε την ανάγκη αναθεώρησης του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος.

Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, όπως επανειλημμένα η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με επιστολές της, χρήζουν καθημερινής φροντίδας για την αποτελεσματική διαχείριση της πάθησής τους.

Η τοποθέτησή τους σε περιοχές που δεν υπάρχει νοσοκομείο με «Διαβητολογικό Κέντρο ή Ιατρείο» δημιουργεί ανασφάλεια, καθώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα συστηματικής παρακολούθησης της πάθησής τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996, εντάσσοντας σε αυτό και τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...