Επιστολή με θέμα: «Απαλλαγή των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη από την εισφορά αλληλεγγύης» απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της, «στις 26 Νοεμβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της συνάντησής σας με την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), δεσμευτήκατε ότι θα υπάρξει ψήφιση ειδικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία τα άτομα με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία, θα απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Υπενθυμίζουμε ότι η απαλλαγή αυτή ισχύει αυτήν τη στιγμή μόνο για άτομα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και για άτομα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες με ποσοστό από 80% και άνω.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, 8 Μαρτίου 2019, το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει στην παραπάνω ρύθμιση, με αποτέλεσμα όλα τα άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% να κληθούν να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης, καθώς τα προνοιακά επιδόματα, που δίνονται για την κάλυψη των αναγκών της πάθησης, αν και απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος, υπάγονται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Κύριε Υπουργέ,

 Ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει όλα τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είχατε δεσμευτεί στη συνάντησή σας με την ΕΣΑμεΑ, όπως επίσης και στην οριστική εξαίρεση των κάθε μορφής επιδομάτων που δίνονται σε άτομα με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και κάθε είδους φορολογία, κατ’ εφαρμογή και επέκταση εφαρμογής  του άρθρου 14 του νόμου 4172/2013».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...