Επιστολή με θέμα: «Ανάγκη προστασίας δανειοληπτών ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την πρώτη κατοικία» απέστειλε στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), εκφράζοντας την αγωνία όλων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους που έχουν λάβει δάνειο για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, σημειώνει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν και συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων που απορρέουν από την πάθησή τους και αφορούν όχι μόνο τον τομέα της υγείας, αλλά όλους τους τομείς της ζωής τους, όπως είναι η εργασία.

Οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες που απορρέουν από την πάθησή τους, θα πρέπει να τύχουν ειδικής μέριμνας από την Πολιτεία ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, λόγω της πάθησής τους (επίδομα βαριάς αναπηρίας), δεν θα πρέπει να προσμετρούνται στα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς το επίδομα αυτό δίνεται για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της πάθησής τους και όχι για βιοπορισμό.

Ήδη για το θέμα έχει ενημερώσει τον Υπουργό και το τριτοβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανό μας, η Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), της οποίας η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι μέλος.

«Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό τη θέσπιση ειδικών ευνοϊκών διατάξεων για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία, να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...