Επιστολή με θέμα: «Απόσυρση του άρθρου 84 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών» απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει την οργή και την αγανάκτισή της, καθώς στο νέο νόμο που έχει καταθέσει το Υπουργείο στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο άρθρο 84 προωθείται τροποποίηση του άρθρου 25 του νόμου 4440/2016 που αφορά την πρόσληψη ατόμων με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία και μελών των οικογενειών τους.

«Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 84, σε μία σειρά θέσεων για τους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, η μέριμνα που παρείχε το άρθρο 25 για τα άτομα με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία “ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ”» επισημαίνει στην επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και προσθέτει: «Ο ως άνω αποκλεισμός συνιστά διάκριση των ατόμων με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία στον τομέα της εργασίας, παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αντίκειται στη νομοθεσία της χώρας μας.

Κύριε Υπουργέ, 

Απαιτούμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου από το Σχέδιο Νόμου και το τερματισμό των διακρίσεων και της παραβίασης των κεκτημένων δικαιωμάτων των ανθρώπων με χρόνια πάθηση ή/και αναπηρία από έναν τόσο σημαντικό τομέα της καθημερινότητάς τους όπως είναι ο τομέας της εργασίας».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...