Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήριο Μπερσίμη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με θέμα: «Καθυστέρηση διαδικασίας αποζημίωσης για το σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης».

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει ότι παρόλο το όφελος της χρήσης της νέας τεχνολογίας και παρόλο ότι ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε θετικά, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης επέστρεψε την εισήγηση αυτή του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία των αισθητήρων ελέγχου/καταγραφής γλυκόζης δεν περιλαμβάνονται στον ισχύοντα ΕΚΠΥ του 2013. 

Ακόμη και αυτή τη στιγμή, όμως, η πρόσβαση σε αυτή τη νέα τεχνολογία για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη είναι αδύνατη, καθώς δεν έχει παρθεί καμία περαιτέρω απόφαση επί του θέματος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ένταξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας στον ΕΟΠΥΥ και αποζημίωσής της.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναμένει τις περαιτέρω ενέργειες του Οργανισμού για την οριστική επίλυση του εν λόγω θέματος δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη να κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...