Επιστολή με θέμα: «Χωρίς πρόσβαση στο σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, παρά την ένταξή του στη συνταγογράφηση» απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη και στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνει ότι παρόλο που τις τελευταίες ημέρες το νέο σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre έχει ενταχθεί στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ και μπορεί να συνταγογραφηθεί, εντούτοις τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη δεν έχουν ακόμη και σήμερα πρόσβαση σε αυτό.

«Αν και περιμέναμε πως με την ενημέρωση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ και την ένταξη σε αυτά του εν λόγω συστήματος το πρόβλημα θα λυνόταν, δυστυχώς, κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε και οι άνθρωποι με Διαβήτη αδυνατούν να το προμηθευτούν» τονίζει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Και συνεχίζει: «Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όσοι άνθρωποι έχουν ήδη συνταγογραφήσει αναλώσιμα του Libre, δεν δικαιούνται, όπως ορίζει ο νόμος, να συνταγογραφούν ταινίες μέτρησης σακχάρου και σκαριφιστήρες, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς καθόλου αναλώσιμα για την αυτορρύθμιση του σακχάρου τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας που εμπορεύεται το σύστημα Libre, το πρόβλημα έγκειται στη μη τήρηση των όρων της διαπραγμάτευσης.

Όποια κι αν είναι, όμως, η αλήθεια σε όλα αυτά που ζούμε τους τελευταίους, αρκετούς, μήνες, η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική: Οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη συνεχίζουν να πληρώνουν για παροχές που ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) προβλέπει.

Για ακόμη μία φορά τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη πληρώνουν την ολιγωρία και την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού, τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΚΠΥ, ακόμη και τώρα, δεν έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή 50 ημέρες μετά την έναρξη της ισχύος του, την 1.11.2018.

Είναι αδιανόητα να συμβαίνουν όλα αυτά, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη και πολλές φορές επίπονη καθημερινότητά τους με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ έγγραφη εγκύκλιο για την πορεία του ζητήματος που έχει ανακύψει με το σύστημα Libre, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι (πάσχοντες, ιατροί) να ενημερωθούν».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...