Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη απέστειλε στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας, κ. Θεοφάνη Ρηγάτο, επιστολή με θέμα: «Εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού και διαβητολογικού υλικού εξάμηνης διάρκειας για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη».

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επαναφέρει το αίτημά της για την εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού και διαβητολογικού υλικού εξάμηνης διάρκειας για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αίτημα το οποίο είχε εκφράσει και στη συνάντηση με τον κ. Ρηγάτο στις 26 Απριλίου παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστου Δαραμήλα και του Μέλους του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κ. Γρηγόριου Λεοντόπουλου, Αντιπροέδρου Β’ της ΕΣΑμεΑ, κατά την οποία ο κ. Ρηγάτος μας διαβεβαίωσε ότι ήδη δρομολογείται.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει μπει σε εφαρμογή, ενώ στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Νικόλαο Παπανικολάου, Προϊστάμενο Τμήματος Σχεδιασμού Συστημάτων/ Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πληροφορικής, στις 11 Μαΐου 2017 μας επιβεβαίωσε ότι ήδη συζητείται, αλλά δεν έχει έρθει σε γνώση του η αντίστοιχη απόφαση.

Η απόφαση εφαρμογής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξάμηνης διάρκειας θα αποτρέψει την ταλαιπωρία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του ίδιου του Συστήματος Υγείας, μια και με όσα ισχύουν μέχρι στιγμής ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να συνταγογραφήσει ινσουλίνη και αντιδιαβητικά δισκία τρίμηνης διάρκειας, διαβητολογικό υλικό δίμηνης διάρκειας, ενώ σε όσα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης μπορούν να συνταγογραφήσουν αναλώσιμο υγειονομικό υλικό μηνιαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη είτε τύπου 1 είτε τύπου 2 να πρέπει να επισκέπτεται κάθε μήνα το θεράποντα ιατρό του για να προβεί σε συνταγογράφηση.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναμένει τις περαιτέρω ενέργειες του ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων και την αποφυγή της διαρκούς ταλαιπωρίας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...