Επιστολή με θέμα: «Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης αυτοαπασχολούμενων ή ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και δεν έχουν ενταχθεί στους αντίστοιχους ΚΑΔ» απέστειλε στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννη Βαρδακαστάνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μεταφέρει την αγωνία των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη που είναι αυτοαπασχολούμενοι ή έχουν ατομική επιχείρηση και δεν έχουν ενταχθεί στους αντίστοιχους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να τύχουν κάποιας μέριμνας και οικονομικής υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι, είτε λόγω του ποσοστού αναπηρίας τους είτε όχι, διαθέτουν άδεια περιπτέρου, είναι πωλητές σε λαϊκές αγορές, είναι αποκλειστικές/οί νοσοκόμες/οι κλπ, και προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους από ενδεχόμενο μόλυνσής τους από τον νέο κορωνοϊό, καθώς έρχονται εξαιτίας της εργασίας τους σε επαφή με πολύ κόσμο ή είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε χώρους με υψηλό ιικό φορτίο, έχουν επιλέξει να απέχουν από τη δουλειά τους και να «μείνουν σπίτι». Δυστυχώς, όμως, οι ΚΑΔ τους δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής η Πολιτεία, με αποτέλεσμα την πλήρη απουσία οικονομικής ή άλλης στήριξής τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι ευάλωτοι αυτοί συμπολίτες μας είτε θα αναγκαστούν, με όποιο κόστος για την υγεία τους, να επιστρέψουν στην εργασία τους, είτε θα συνεχίσουν να απέχουν, οδηγούμενοι σε κατάσταση φτώχειας και ανέχειας.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ υπενθυμίζει στην επιστολή της ότι, σύμφωνα τόσο με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), η οποία έχει ήδη ενημερώσει όλους τους αρμοδίους, όσο και τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό, αλλά και εκδήλωσης σοβαρότερων επιπλοκών συνέπεια του ιού.

Από τα ανωτέρω γίνεται φανερό ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αναγκαστούν, ελλείψει μέτρων στήριξης, να επιλέξουν την υγεία τους ή την επιβίωσή τους, κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

«Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία που υπάρχει σε αυτήν τη δεδομένη περίοδο με την έξαρση της επιδημίας του COVID-19, αλλά εξαιτίας αυτού, θα πρέπει η Πολιτεία να δράσει ολοκληρωμένα προστατεύοντας σε κάθε περίπτωση την υγεία των πιο ευάλωτων πολιτών της» καταλήγει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...