Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) απέστειλε στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνια Πάθηση (ΕΣΑμεΑ) επιστολή με θέμα: «Παρατηρήσεις – προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για τη φορολογία εισοδήματος ατόμων με αναπηρία και τα δικαιολογητικά πιστοποίησης της αναπηρίας».

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται σε δικαιούχους του προνοιακού επιδόματος, ανήλικους ή ενήλικους άνεργους, που κάνουν κοινή φορολογική δήλωση με τον κηδεμόνα ή τον εργαζόμενο σύζυγο. Στην περίπτωση αυτή το προνοιακό επίδομα δεν εμφανίζεται αυτόματα στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσής τους ως οικονομική υποστήριξη, αλλά φαίνεται ως επιπλέον εισόδημα.

Μία παροχή από το κοινωνικό κράτος που δίνεται σε άνεργα και έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ανήλικα ή ενήλικα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόσθετο κόστος της επιβάρυνσης που προκύπτει από την ύπαρξη του σακχαρώδη διαβήτη, δεν μπορεί να αποτελεί «γρίφο» κάθε φορά για τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ή να εκλαμβάνεται ως εισόδημα.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...