Επιστολή με θέμα: «Πρόσκληση συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 27/6/2018 έξω από το Υπουργείο Υγείας» απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνει ότι μετά την ψήφιση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται πλέον για τους ανθρώπους με διαβήτη περιλαμβάνει πληθώρα προβλημάτων και απροσπέλαστα εμπόδια.

Στο νέο ΕΚΠΥ θεσμοθετήθηκαν σημαντικές μειώσεις στις μηνιαίες ποσότητες των αναλωσίμων υλικών, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματική διαχείριση και τον αυτοέλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη, επεβλήθη συμμετοχή των πασχόντων σε σύγχρονα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αποζημίωση των διαβητικών θεραπευτικών υποδημάτων, αλλά και των κατευθυντήριων οδηγιών για τον τρόπο και το είδος υποδήματος που πρέπει να χορηγείται κατά περίπτωση, όπως επίσης «μένουν απ’ έξω» και όλα τα νέα τεχνολογικά προϊόντα.

«Εκμηδενίζεται έτσι κάθε προσπάθεια για μείωση και απομάκρυνση των τόσο επίπονων επιπλοκών που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της.

Και συνεχίζει: «Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα υλοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας το δικαίωμα των ατόμων με διαβήτη στην υγεία και στη ζωή με την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το ραντεβού μας δίνεται στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Πεδίου του Άρεως, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, απ’ όπου στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Υπουργείο Υγείας.

Ως ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή σας στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, καθώς όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί φορείς θα πρέπει να σταματήσουν να μας αγνοούν και να μας εμπαίζουν. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούν πόσο «μετρήσιμη» δύναμη είμαστε ως κοινωνική ομάδα και επιπλέον πόσο «μετρήσιμοι» είμαστε, ως πολίτες αυτής της χώρας!

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους συλλόγους μέλη σας, προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε ένα δυναμικό παρών ενάντια σε όλες αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία και τη ζωή μας».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...