Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήριο Μπερσίμη, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με θέμα: «Προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού χωρίς προπληρωμή από τους ασφαλισμένους, εκτός από την προβλεπόμενη συμμετοχή τους».

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ χαιρέτισε την εξαγγελία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την κατάργηση προπληρωμής από τους ασφαλισμένους, εκτός από την προβλεπόμενη μέσω του ΕΚΠΥ συμμετοχή τους, σε υπηρεσίες υγείας και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, καθώς θεωρεί ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και λειτουργεί προς όφελος της ευαίσθητης αυτής μερίδας πολιτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα της ότι το όλο αυτό εγχείρημα δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά θα υλοποιηθεί σύντομα και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε αφενός να προχωρήσει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους παρόχους και αφετέρου η αποπληρωμή των οφειλών να υλοποιείται σε σύντομα και τακτικά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των χρονίως πασχόντων.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...