Επιστολή με θέμα: «Συνεργασία με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για ενημέρωση μελών Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη» απέστειλε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δηλώνει, με αφορμή την πρόσκληση και τη συμμετοχή της στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία»την πρόθεσή της για συνεργασία, προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης που φαίνεται να υπάρχει σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Αν και ως άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα σχετικά με τη μετακίνησή μας, ωστόσο δημιουργούνται κάποιες φορές προβλήματα σχετικά με τη «σωματική αδυναμία» στην οποία μπορεί να βρεθεί κάποιος άνθρωπος με Διαβήτη εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων υπο- και υπεργλυκαιμίας», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα, οι καταστάσεις αυτές προκαλούν αδυναμία σκέψης και σύγχυση, αστάθεια, αποπροσανατολισμό, έντονη επιθυμία για λήψη φαγητού, ειδικά γλυκόζης. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, μάλιστα, υπογλυκαιμίας παρατηρείται απώλεια αισθήσεων που οδηγεί σε κώμα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση της ένεσης γλυκαγόνης ή αντιθέτως σε περιπτώσεις υπεργλυκαιμίας τη χορήγηση ινσουλίνης με ένεση για την επαναφορά της τιμής γλυκόζης στα επίπεδα στόχο.

Αναφερόμαστε στις καταστάσεις αυτές διότι ένας άνθρωπος με Σακχαρώδη Διαβήτη που υποστεί υπο- ή υπεργλυκαιμία στο δρόμο και πρέπει να τις διαχειριστεί, πολλοί συνάδελφοί σας τον αντιμετωπίζουν ως χρήστη ναρκωτικών ουσιών.

Στο μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό των περιστατικών, οι άνθρωποι δυστυχώς φοβούνται να τα καταγγείλουν, με αποτέλεσμα έστω και μεμονωμένα πια να συνεχίζουν να υφίστανται.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν το κενό ενημέρωσης που υπάρχει και από την πλευρά μας, είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να ενημερώσουμε τους αστυνομικούς, είτε κεντρικά, είτε περιφερειακά, ώστε να απαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...