Τις τελευταίες μέρες μετά την έγκριση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενσωματωθούν όλες οι τροποποιήσεις που πρότεινε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Για το λόγο αυτό απέστειλε εκ νέου επιστολή με τις προτάσεις της στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, με θέμα: «Προτάσεις – Παρατηρήσεις – Τροποποιήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στον προτεινόμενο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας», στην οποία επισημαίνει ότι οι προτάσεις αυτές θα πρέπει απαραίτητα να ενταχθούν στο νέο Κανονισμό. Και αυτό γιατί οι προτάσεις αυτές σκοπό έχουν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με διαβήτη για την αντιμετώπιση της χρόνιας πάθησής τους, να διασφαλίσουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους και να αποτρέψουν τον κίνδυνο της εμφάνισης των επιπλοκών, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια επιβαρύνουν πολλαπλάσια το Σύστημα Υγείας.

Επιστολές για το θέμα απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και στον Τεχνικό Σύμβουλο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Κωνσταντίνο Γαλανάκη (εδώ), όπως επίσης και στο Μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και Αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, κ. Γρηγόριο Λεοντόπουλο (εδώ).

Διαβάστε τις προτάσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για το νέο ΕΚΠΥ εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...