Τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της επί του τελικού προσχεδίου τροποποίησης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) απέστειλε στην Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Οι τροποποιήσεις/προσθήκες που πρέπει να ενταχθούν στον ΕΚΠΥ είναι:

  1. Άρθρο 47: Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό 
  • Παράγραφος 5

Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή άλλες ενέσιμες αγωγές εκτός ινσουλίνης

//ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ// «Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή άλλες ενέσιμες αγωγές εκτός ινσουλίνης, χορηγούνται έως 50 ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα/δίμηνο και έως 50 σκαριφιστήρες/δίμηνο και έως 100 βελόνες ινσουλίνης ανά τρίμηνο, για όσους λαμβάνουν σκευάσματα GLP-1 αναλόγων που δεν φέρουν ενσωματωμένη βελόνα στην προγεμισμένη σύριγγα.»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: Στην αγορά δεν κυκλοφορούν κουτιά βελονών ινσουλίνης των 60 τεμαχίων. Για το λόγο αυτό πρέπει η ποσότητα των βελονών να γίνει 100/τρίμηνο, προκειμένου να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη χορήγησή τους στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ενέσιμες αγωγές εκτός ινσουλίνης. Σε περίπτωση που παραμείνει ως έχει, τότε θα υπάρχει αδυναμία χορήγησης της μέγιστης ποσότητας βελονών που προβλέπεται από τον ΕΚΠΥ στην περίπτωση αυτή.

  1. Δεν έχει ενσωματωθεί μέσα στον ΕΚΠΥ το Παράρτημα που αφορά τις κατευθυντήριες οδηγίες και προδιαγραφές για τη χορήγηση του Θεραπευτικού Διαβητικού Υποδήματος, το οποίο έχει ήδη κοινοποιηθεί τόσο στην ΕΣΑμεΑ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...