Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), σε συνέχεια της προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2020 με την Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών, Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ, κ. Μαρία Πανουσοπούλου, κατέθεσε τις παρατηρήσεις – προτάσεις της επί ζητημάτων αρμοδιότητας ΕΟΠΥΥ.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στην επιστολή της επεσήμανε τα προβλήματα που εντοπίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ και κατέθεσε τις προτάσεις της και τις απαραίτητες τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν προς όφελος τόσο των ίδιων των πασχόντων, όσο και του Συστήματος Υγείας γενικότερα.

Παράλληλα, ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη, και για το οποίο ενημερώθηκε η κ. Πανουσοπούλου και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις της και στην κ. Πανουσοπούλου αναφορικά με την ένταξη όλων των υλικών που χρειάζεται ένας άνθρωπος που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη σε μία κατηγορία, την Λ4, με διακριτές υποκατηγορίες ανά κατηγορία υλικού, χωρίς να γίνει αναφορά στο θέμα του προϋπολογισμένου ποσού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο δεν άπτεται της αρμοδιότητας της κ. Πανουσοπούλου.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τέλος, εξήγησε στην Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών, Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ ότι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα είναι και η ένταξη στο Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ και η αποζημίωση αυτών βάσει των επιστημονικών – ποιοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά και όπου προβλέπεται βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών.

Δείτε την επιστολή εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...