Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με δελτίου Τύπου που εξέδωσε.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ συστήνει σε όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και επιπλέον κίνδυνος έκθεσης και των ίδιων στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δε νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Oδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ’ οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Επιπλέον, όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό, όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ,  θα πρέπει να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό και δε θα πρέπει να καλούν τον ΕΟΔΥ.

Περισσότερα πληροφορίες για τα μέτρα προφύλαξης στο eody.gov.gr

Διαβάστε το δελτίο Τύπου του ΕΟΔΥ εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...