Το ελαιόλαδο δεν έχει καθόλου τυχαία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου είναι δυνατό να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Οι παθήσεις αυτές αποτελούν τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο βιβλίο με τίτλο «Eat Better Live Longer» (Να τρώτε πιο σωστά για να ζήσετε περισσότερο), η γιατρός Σάρα Μπριουέρ και η διαιτολόγος Τζουλιέτ Κέλλοου περιγράφουν πώς ο «υγρός χρυσός», όπως συχνά αποκαλείται το ελαιόλαδο, μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Αλλά και να προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.

Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου έχει αποδειχτεί ότι μειώνει κατά 34% τον κίνδυνο εμφάνισης οποιαδήποτε μορφής καρκίνου, ενώ σε ό,τι αφορά το σακχαρώδη διαβήτη, σε κλινικές παρατηρήσεις, φάνηκε ότι το λάδι ελιάς έχει δυναμικό ρόλο στη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως σε άτομα που δεν εξαρτώνται από την ινσουλίνη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...