Ο Σύλλογος Ατόμων με Σ.Δ. Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο κατώφλι του 2018».

Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά τον υπέροχο χώρο του ‘’Vammos’’ Restaurant – Bar, σε μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση, που πέτυχε απόλυτα τους στόχους της.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και μέσα από διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ανέλυσαν σφαιρικά τα θέματα Σ.Δ. και τα προβλήματα της καθημερινότητας του και έδωσαν το στίγμα των εξελίξεων και των νεότερων δεδομένων στη θεραπευτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του.

Tο Δήμαρχο Πειραιά, κο Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Καρβουνάς, ο οποίος  μαζί με τις ευχές του για τη νέα χρονιά, εξήρε το έργο του Συλλόγου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου στις δράσεις και το έργο του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Γκόλφω Γεμιστού ευχαρίστησε τον  κο Καρβουνά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο Σύλλογος του Πειραιά έχει βρει στο πρόσωπο του Δημάρχου, του κου Γιάννη Μώραλη, ένα σπουδαίο αρωγό και συμπαραστάτη στο έργο του, μέσα από μια άριστη και κυρίως ειλικρινή συνεργασία,για την οποία ελπίζει και εύχεται να έχει μέλλον και συνέχεια!

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο κος Γεράσιμος Γιαννιώτης, Υποδιοικητής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ Πειραιά,  ο κος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και η εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κα Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία  αναφέρθηκε στο πολλαπλό έργο της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις έντονες  προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στις παρούσες συγκυρίες, για να έχουν όλοι οι πάσχοντες πρόσβαση στις νέες θεραπείες και στις σύγχρονες τεχνολογίες, που θα τους εξασφαλίσουν  μια ζωή με ποιότητα και υγεία.

Στη συνέχεια έγινε απονομή του ύψιστου βραβείου – συμβόλου, που έχει θεσπίσει το Δ.Σ. του Συλλόγου, του βραβείου “Κατερίνα Κουλουρίδου” στον κ. Σταύρο Μπούσμπουλα, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού τμήματος και Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη και στους ανθρώπους με Σ.Δ. καθώς και για την άοκνη και αδιάλειπτη στήριξη του στο έργο και τις δράσεις του Συλλόγου.

Μετά το πέρας της βράβευσης, ο λόγος δόθηκε στους προσκεκλημένους επιστήμονες.

 

 Πιο συγκεκριμένα, το Επιστημονικό μέρος ξεκίνησε ο Δρ. Α. Μελιδώνης: Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής – Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά, ο οποίος αναφέρθηκε και περιέγραψε : ‘’Τα νεότερα δεδομένα στη φαρμακευτική αγωγή για το 2018’’.

Ακολούθησε ο  Δρ.Σταύρος Μπούσμπουλας: Παθολόγος  – Διαβητολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Γ’ Παθολογικού Τμήματος και Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.’’Αγιος Παντελεήμων’’ Νίκαιας,  ο οποίος ανέπτυξε  το ‘’Δεκάλογο της καλής ρύθμισης  στο Σ.Δ’’.

 

 

 

 

 

 

‘’Η συμμετοχή της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος στη ρύθμιση του Σ.Δ.’’ ήταν η ενότητα που, μέσα από διεξοδική ομιλία  παρουσίασε  η Δρ.Στέλλα Ηρακλειανού ,Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν Πειραιά ”ΤΖΑΝΕΙΟ”.

Τη συνέχεια ανέλαβε  η κα Πόπη Φακατσέλη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Γ.Ν Πειραιά ”ΤΖΑΝΕΙΟ” – Διαβητολογικό Κέντρο και έδωσε τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα: ‘’Tι πρέπει να περιλαμβάνει το διαιτολόγιο ενός ανθρώπου με Σ.Δ.;Εντάσσονται σε αυτό τα γλυκά;’’

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε η Δρ. Αθ. Παπαζαφειροπούλου: Παθολόγος-Διαβητολόγος Msc PhO, Επιμελήτρια Β’, Α’ Παθολογική Κλινική – Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά και αναφέρθηκε στις τεχνολογικές εξελίξεις, που αφορούν το διαβήτη μέσα από την ενότητα’’ ‘’Διαβήτης και σύγχρονες τεχνολογίες’’ .

Με την κα Ασημίνα Γανωτοπούλου, Ειδική Παθολόγο με μετεκπαίδευση στο Σ.Δ. Επιστημονική Συνεργάτιδα του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. ”ΤΖΑΝΕΙΟ” Πειραιά και το θέμα ‘’Υπογλυκαιμία: Αίτια και αντιμετώπιση’’, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το επιστημονικό, που ήταν αφιερωμένο στο Σ.Δ. και  στη  διαχείριση του.

     

 

 

 

 

 

Σε ένα όμορφο κλίμα, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους με το Διαβήτη και να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος για  τη νέα χρονιά.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου όλοι  οι καλεσμένοι, μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον , συντροφιά με το καφεδάκι  και το ελαφρύ γεύμα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη φιλοξενία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , στο μοναδικό χώρο του ‘’Vammos’’.

Οι εκλεκτοί επιστήμονες με τις εξαιρετικές και περιεκτικές ομιλίες τους, η απονομή του βραβείου ΄΄Κ. Κουλουρίδου΄΄ στον κο Σταύρο Μπούσμπουλα, η απίστευτη προσέλευση των μελών και φίλων του Συλλόγου, η άρτια οργάνωση  και ο όμορφος και φιλόξενος χώρος του ‘Vammos’’, είναι κάποια από τα συστατικά που έκαναν την εκδήλωση ιδιαίτερα επιτυχημένη!

Η εκδήλωση είχε την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Abbott Laboratories, ΓΙΩΤΗΣ,  Lilly ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, Medtronic, MENARINI Diagnostics, MSD και NN Group. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις πιο  ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες του σε όλους όσους  συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στους εκλεκτούς επιστήμονες που την πλαισίωσαν,στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τη συμβολή της , τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη δυναμική παρουσία τους  και την εταιρεία PERCEPTION για την επικοινωνία και την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί επίσης για την  ευγενική υποστήριξη, την άριστη συνεργασία και την παρουσία τους τις εταιρείες: Abbott Laboratories, ΓΙΩΤΗΣ,  Lilly ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ, Medtronic, MENARINI Diagnostics, MSD και NN Group  και εύχεται να έχει και στο μέλλον τη συμπαράσταση τους στο έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, που συνοψίζονται στο τετράπτυχο: Ενημέρωση – Γνώση  – Εκπαίδευση – Πρόληψη.

Η Πρόεδρος

 Γκόλφω Γεμιστού

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...