Υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ένας από τους κυριότερους είναι φυσικά η διατροφή. Τώρα, οι ειδικοί λένε πως η διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Η πρόσφατη μελέτη παρουσιάστηκε σε Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή διαγνωσμένη ευαισθησία στη γλουτένη, η δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι μονόδρομος. Οι μη πάσχοντες όμως θα πρέπει να το ξανασκεφθούν, γιατί η αποφυγή της πρωτεΐνης αυτής που περιέχεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το αλεύρι δεν φαίνεται να είναι χωρίς κινδύνους.

Η τεχνητή αφαίρεσή της από τα τρόφιμα φαίνεται ότι ενεργοποιεί μια ανοσολογική απόκριση του οργανισμού που οδηγεί σε διαβήτη», τόνισε ο Σωτήριος Αδαμίδης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESoDiMeSO) στην ιστοσελίδα υγείας www.healthview.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...