Επείγουσα επιστολή με την οποία καταγγέλλει την υπ’ 7002/12/1-κστ (ΦΕΚ Β΄3010/25.07.2019) απόφαση εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, καθώς στο άρθρο όπου καθορίζονται οι προϋποθέσεις, αποκλείονται οι υποψήφιοι Ειδικοί Φρουροί που είναι γονείς, σύζυγοι, αδέλφια και τέκνα ατόμων με αναπηρία, καθώς και όσοι με αμετάκλητη δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία.

Ο αποκλεισμός αυτός δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά διάκριση και κατάφωρη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Ως εκ τούτου, ζητείται η συμπλήρωση ότι ο υποψήφιος μπορεί να είναι γονέας, σύζυγος, αδελφός ή τέκνο ατόμου με αναπηρία, καθώς ή άτομο που με αμετάκλητη δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια ατόμου με βαριά αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού ώστε να μη θιγούν τα κεκτημένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η Υπουργική Απόφαση και η προκήρυξη που θα βγει με βάση αυτή, να συνάδουν και με το ν. 4074/12 αλλά και με το ν. 4440/16.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...