Ελπίδες σε εκατομμύρια πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο που κινδυνεύουν με τύφλωση δίνουν Aυστραλοί επιστήμονες, καθώς οι πρώτες κλινικές δοκιμές που πραγματοποίησαν παγκοσμίως στέφθηκαν με επιτυχία.

Επιστήμονες του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) της Αυστραλίας ανέπτυξαν μία τεχνολογία η οποία εξετάζει τα μάτια των ατόμων με διαβήτη για την πρόληψη της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας – μια εκφυλιστική πάθηση των ματιών που επηρεάζει έναν στους τρεις πάσχοντες και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης κυρίως στα άτομα με διαβήτη.

 
Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση εάν δεν υπάρξει θεραπεία, οι σημερινές, όμως, κλινικές δοκιμές διαρκούν έως και έξι εβδομάδες. Η νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η ομάδα Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας (CSIRO), διαρκεί μόλις 30 λεπτά και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περιπτώσεων τύφλωσης.
 
«Τα τεστ αυτά θα επιτρέψουν σε εκείνους που πάσχουν από διαβήτη κι όχι μόνο, να ζήσουν πιο μακρά και ποιοτική ζωή», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστήμης της Αυστραλίας Αρθουρ Συνοδινός.
 
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...