Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο του διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το βόειο κρέας και το αρνί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, ένα μέταλλο που συνδέεται με την “ενεργοποίηση” του διαβήτη. Αλλά ακόμα και το κοτόπουλο μπορεί να αποδειχτεί εξίσου κακό για σας, λένε οι ειδικοί.

Όσο πιο σκούρο είναι το κρέας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, με τους επιστήμονες να βρίσκουν άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και του διαβήτη τύπου 2, ο οποίος συνδέεται με συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η κακή διατροφή.

Ανάλυση περισσότερων από 60.000 ανθρώπων έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά 23%, ενώ όσοι καταναλώνουν πολύ σκούρο κρέας πουλερικών (μπούτι, φτερούγες, αλλά όχι στήθος) ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 15%.

Οι ειδικοί προτείνουν τη μείωση του σκούρου κρέατος από τη διατροφή σας και την αντικατάστασή του με στήθος κοτόπουλου, ψάρια, οστρακοειδή και λαχανικά.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...