Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, καθώς και των αγγειακών επιπλοκών του, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελέτησαν από το 2004 έως το 2008 510.000 ενήλικες, ηλικίας 30-79 ετών.

Στα 7 έτη που ακολούθησαν καταγράφηκαν 9.504 νέες περιπτώσεις διαβήτη μεταξύ των 480.000 ατόμων χωρίς διαβήτη. Μεταξύ περίπου 30.000 ατόμων με διαβήτη εξ αρχής, καταγράφηκαν 3.389 θάνατοι, 9.746 περιπτώσεις μακροαγγρειακής νόσου και 1.345 μικροαγγειακής νόσου.

Για όσους εξ αρχής δεν έπασχαν από διαβήτη, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων σχετίστηκε με 12% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου. Επίσης, όσο αυξανόταν η κατανάλωση των φρούτων, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος νόσησης, με κάθε ημερήσια μερίδα να συντελεί σε 12% μείωση κινδύνου.

Ο συσχετισμός δεν αλλοιώθηκε όταν συνεκτιμήθηκαν η ηλικία, το φύλο, η περιοχή, η εποχή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η σωματική άσκηση, ο Δείκτης Μάζας Σώματος και το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...