Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό Diabetes UK, πρέπει να ακολουθούν μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος, των λιπών του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Σκοπός είναι να μειωθεί ο κίνδυνος επιπλοκών από τον διαβήτη, όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Μαζί με τις αμυλούχες τροφές, τα τυριά συνήθως είναι εκτός ορίων για τους διαβητικούς, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι ορισμένα είδη τυριού και σε συγκεκριμένες ποσότητες μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κατά 12%.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν μόνο 55 γραμμάρια τυριού (περίπου δύο φέτες) την ημέρα έπαιρναν τα οφέλη του για την υγεία. Δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς γιατί συνέβαινε αυτό, αλλά το τυρί έχει πολλά γνωστά θετικά για τους διαβητικούς:

  • Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνει γλυκόζη αργά και δεν προκαλεί απότομη αύξησή της στο αίμα.
  • Περιέχει πολλές πρωτεΐνες που κρατούν το άτομο χορτασμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ, εξειδικευμένα, μειώνει την πιθανότητα να καταναλώσει ένας διαβητικός πάρα πολλούς υδατάνθρακες ζάχαρης.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...