Η προσθήκη ενός ολόκληρου αυγού στις πολύχρωμες σαλάτες μπορεί να διεγείρει την απορρόφηση βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 16 υγιείς άνδρες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, διαπίστωσαν πως με την προσθήκη αυτή μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά επτά φορές η απορρόφηση της βιταμίνης.

«Η βιταμίνη Ε είναι ένα θρεπτικό συστατικό που πολύ άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν σε επαρκείς ποσότητες, χάνοντας έτσι τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη της», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουέιν Κάμπελ, καθηγητής Επιστήμης της Διατροφής στο πανεπιστήμιο. «Η προσθήκη αυγού στη σαλάτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξηθεί η θρεπτική αξία των πολύχρωμων λαχανικών».

Οι ειδικοί θεωρούν την κατανάλωση έως τριών ολόκληρων αυγών την εβδομάδα,ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...