Αν τα πόδια σας είναι πρησμένα, το περπάτημα γίνεται άβολο, και μπορεί να αισθανθείτε πόνο. Και επειδή δεν είναι πάντα ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, παραθέτουμε πιθανά αίτια.

Οίδημα

Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα μας κατακρατεί πολύ νερό. Μπορεί να κάνει τα πόδια μας να πρηστούν, όπως και τα χέρια και το πρόσωπο. Μπορεί να συμβεί μετά από αρκετές ώρες ακινησίας, όπως μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Μερικές φορές, μπορεί να συμβεί σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Συνήθως εξαφανίζεται μόνο του, αλλά μπορεί να είναι και σημάδι κάποιου μεγαλύτερου προβλήματος, όπως καρδιακής ανεπάρκειας ή προβλημάτων στα νεφρά ή στο συκώτι.

Τραυματισμός

Αν το πόδι σας έχει πρηστεί μετά από κάποιον τραυματισμό ή κάποιο στραμπούληγμα, τότε έχει προκληθεί βλάβη στον ιστό που συνδέει τα οστά του αστραγάλου. Αν νιώθετε έντονο πόνο, μιλήστε με τον γιατρό σας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η περιοχή πρήζεται καθώς γεμίζει με αίμα, για να θεραπευτεί πιο γρήγορα.

Νεφρική νόσος

Τα νεφρά μας φιλτράρουν τοξίνες από το αίμα και αν δεν δουλεύουν σωστά (πολλές φορές λόγω παθήσεων όπως ο διαβήτης και η υπέρταση), μπορεί να αυξηθούν επικίνδυνα τα επίπεδα νατρίου στο αίμα, με αποτέλεσμα να γίνεται κατακράτηση υγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...