Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες, ως μέτρο πρόληψης απέναντι στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα και κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας  για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια (δείτε εδώ). 

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, ενώ προβλέπεται, επίσης, και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

«Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αναμένεται μέχρι αύριο το πρωί να προβεί σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Σε σφραγισμένο φάκελο οι έλεγχοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία η ενημέρωση των γονιών/κηδεμόνων μαθητριών/μαθητών που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, όπως επίσης και στην Α’ και Β’ Δημοτικού, θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για την πρόοδο των παιδιών τους. Για τους μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, οι έλεγχοι των μαθητών θα παραδίδονται από τον Σύλλογο διδασκόντων σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων των μαθητριών/μαθητών.

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...