Ανακοίνωση με θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Αττικής» εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Στις 10.1.2018 ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο έδινε οδηγίες για την έκδοση των προσωποποιημένων καρτών για τα άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής: «Οδηγίες για ανέργους και ΑμΕΑ: Οι ειδικές ομάδες, άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) και ΑμΕΑ, καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος. Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης)».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επικοινώνησε με το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διευκρινίσει το ανωτέρω θέμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να αφορά τους δικαιούχους στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τα δικαιολογητικά που αυτοί πρέπει να καταθέτουν για την απόκτηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Το Υπουργείου δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ και μας ξεκαθάρισε ότι αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την οποία όσοι είναι δικαιούχοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στα ΚΕΠ της περιοχής τους.

Σε επικοινωνία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με το αρμόδιο τμήμα παραπόνων του ΟΑΣΑ για περαιτέρω διευκρινίσεις, μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προκειμένου να αποκτήσουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Για την ενεργοποίηση της κάρτας θα υπάρχει επιβεβαίωση από την ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θα θέσει το Υπουργείο Εργασίας. Κατόπιν θα υπάρχει προς τον ενδιαφερόμενο ενημέρωση μέσω ΚΕΠ αν δικαιούται ή όχι την κάρτα. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος, θα καταθέτει τα δικαιολογητικά του στα ΚΕΠ και θα λαμβάνει στο σπίτι την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μενού όπου μπορείτε να ανατρέχετε για να δείτε την πορεία της αίτησής σας για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας ΑμεΑ, αυτό είναι ακόμη υπό κατασκευή και δεν έχει μπει σε λειτουργία.

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...