Ανακαλούνται από την αγορά μία συγκεκριμένη παρτίδα του GlucaGen HypoKit στην Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία Novo Nordisk. Το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται για τη χρήση επεισοδίων σοβαρής υπογλυκαιμίας (χαμηλό σάκχαρο του αίματος) στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Οι ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους ένα GlucaGen HypoKit με αριθμό παρτίδας FS6X535 και ημερομηνία λήξης: 08/2018, πρέπει άμεσα να επιστρέψουν το προϊόν στο φαρμακείο. Ο ασθενής θα λάβει δωρεάν αντικατάσταση. Για τους ασθενείς που κατέχουν ένα προϊόν με αριθμό παρτίδας που ΔΕΝ αναφέρεται παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η συγκεκριμένη παρτίδα ανακαλείται, καθώς σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι ένας μικρός αριθμός (0,006%) των βελονών αποκολλούνταν από τη σύριγγα σε ορισμένες παρτίδες του προϊόντος.

Προκειμένου να αναφέρετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια, μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα φαρμακο-επαγρύπνησης της Novo Nordisk, στον τηλεφωνικό αριθμό 2106071600 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο GREECECYPRUSSAFETY@novonordisk.com.

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...