Σε συνέχεια των δράσεων του 17ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου που αφορούν στη διαφορετικότητα και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 που τυγχάνει να φοιτούν στο σχολείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης μάς εξέπληξαν όμορφα για άλλη μια φορά!

Πριν ένα χρόνο περίπου η Παιδίατρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά οικογένεια», Χριστίνα Νείλα, κλήθηκε από τη Δ/νση του σχολείου και τους δασκάλους της Β’ τότε τάξης του δημοτικού και πραγματοποίησε μια ομιλία ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά με κοινό τους μικρούς μαθητές. Προς έκπληξή μας, η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης και πολύ ουσιαστική. Ένα χρόνο μετά τα ίδια παιδιά προχωρούν παρακάτω, μας ξεπερνούν και μας δίνουν δύναμη για νέες δράσεις που τελικά πιάνουν τόπο και έχουν τέτοια όμορφα και ανεπάντεχα αποτελέσματα.

Με την καθοδήγηση της σχολικής νοσηλεύτριας Γεωργίας Μπερμπερίδη, της δασκάλας τους Στέλλας Μπλιασκούνη, των δασκάλων ειδικής αγωγής Αργυρούλας Νταλιάνη και Μαρίας Τσιάμη, αλλά και του δασκάλου των καλλιτεχνικών Αντώνη Χατζητρακόσα τα παιδιά μεγαλούργησαν!

Συνέλαβαν την ιδέα, έφτιαξαν την ιστορία, μίλησαν για τη διαφορετικότητα αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών και συμμαθητών τους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, δημιούργησαν και εμπλούτισαν το σενάριο, έκαναν την εικονογράφηση και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι…

«Ο Γλυκός Μένιος» είναι ένα παραμύθι φτιαγμένο βιωματικά από γλυκά και τρυφερά παιδιά για άλλα παιδιά!

Ένα μεγάλο μπράβο στο σχολείο και στους επιμελητές εκπαιδευτικούς και ένα μεγαλύτερο μπράβο στα παιδιά!

Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά οικογένεια», όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου, είναι κοντά σε αυτές τις όμορφες δράσεις και τις προβάλλει, τις επικροτεί και συμβάλλει τα μέγιστα!

Διαβάστε το όμορφο παραμύθι των παιδιών, «Ο Γλυκός Μένιος», εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...