Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο καφές μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη.

Ερευνητές του Aarhus University Hospital στη Δανία ανακάλυψαν ότι μια ουσία του ροφήματος φαίνεται πως βελτιώνει την κυτταρική λειτουργία και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε ποντικούς στο εργαστήριο. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για το διαβήτη.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι ουσία στον καφέ που λέγεται καφεστόλη αύξανε την έκκριση ινσουλίνης στα παγκρεατικά κύτταρα όταν εκτέθηκαν σε γλυκόζη. Η καφεστόλη αύξανε επίσης τα επίπεδα πρόσληψης γλυκόζης σε μυϊκά κύτταρα το ίδιο αποτελεσματικά με τα κοινά συνταγογραφούμενα φάρμακα για το διαβήτη.

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν η καφεστόλη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην καθυστέρηση της εμφάνισης διαβήτη 2 στους ποντικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...